Vedonlyönti jalkapallosta ja jääkiekosta

Vedonlyönnin perusideoiden opettelun jälkeen pelaajan kannattaa siirtää katseensa lajikohtaisen vedonlyönnin hallitsemiseen. Kuitenkin pääperiaatteiltaan vedonlyönti on sama melkein joka lajissa, mutta tiettyjen lajien suosio ympäri maailmaa kannattaa aina ottaa huomioon ennen kuin asettaa oman vetonsa.

Jalkapallo

Jalkapallo on vedonlyöjien ykköslaji. Sitä rakastetaan, pelataan ja siitä lyödään paljon vetoa ympäri maailman. Täten lajin suuret arvoturnaukset, kuten MM- ja EM-turnaukset, houkuttelevat miljoonia vedonlyöjiä, jonka johdosta niiden aikana rikotaan helposti vedonlyöntiennätyksiä. Tavallisista liigoista seuratuimmat ovat Englannin valioliiga, Espanjan La Liga, Italian Serie A ja Saksan Bundesliiga.

Tässä rahapelimuodossa menestyminen perustuu ylikertoimien löytämiseen. Täten myös jalkapallosta täytyy etsiä ne joukkueet, joita vedonvälittäjät – ja samalla muut jalkapalloveikkaajat – yli- tai aliarvioivat. Toisaalta menestymiseen voi riittää myös pelikassaan verrattuna oikeankokoisen panoksen asettaminen ja tarpeeksi monen voitokkaan vetokohteen löytäminen.

Ennen ylikertoimen löytämistä pelaajan kannattaa käydä huolella läpi seuraavat asiat:

  • Minkälainen motivaatiotaso joukkueilla on?
  • Mikä on niiden todellinen taso?
  • Minkälaiset kannattajat joukkueilla on, ja kumman stadionilla peli pelataan?
  • Onko joukkueilla loukkaantumisia, alla rasittava peliputki tai muita vastaavia huolia?
  • Onko joukkueilla piileviä ominaisuuksia ja vahvuuksia, jotka eivät ole kaikkien vedonlyöjien tiedossa?

Jääkiekko

Jääkiekko on rakas laji suomalaisille, vaikka se ei olekaan maailmanlaajuisesti yhtä seurattu urheilulaji kuten jalkapallo. Se kuitenkin sisältää erinomaisia vedonlyöntimahdollisuuksia, sillä tarjolla on useita kiinnostavia sarjoja, kuten AHL, NHL ja SM-liiga, unohtamatta kansainvälisiä suurturnauksia kuten World Cup, MM-kisat ja olympialaiset.

Jalkapallosta poiketen jääkiekon mestaruudet ratkeavat vasta pudotuspeleissä, jolloin runkosarjan peleissä joukkueilla ei välttämättä ole motivaatiota voittoon. Tietyissä tilanteissa jopa tasapeli on tarpeeksi kummallekin joukkueelle, ja se luonnollisesti vaikuttaa joukkueiden pelitaktiikkaan. Lisäksi jääkiekossa maalivahdilla on suurempi rooli kuin jalkapallossa, joten erinomaisella maalivahdilla joukkue voi selvitä pitkälle.

Jääkiekosta veikkaavien pitääkin tarkasti tuntea laji, joukkueiden motivaatiot ja pelaajien taidot. Erityisesti loukkaantumisia ei kannata ottaa liian kevyesti, sillä jotkut pelaajat voivat olla joukkueelle tärkeämpiä kuin veikkaaja tiedostaa. Eri maiden jääkiekkosarjojen kulkuun ja peleihin vaikuttavat myös erilaiset pelikulttuurit, jotka pitää ottaa huomioon. Täten menestyminen vaatii lajin tarkkaa seuraamista ja analysointia.