Roolipelien pelaaminen tietokoneella

Roolipelit ovat siirtyneet asteittain pelikonsoleille viime vuosina, mutta tietokone tarjoaa yhä edelleen parhaan alustan monipuolisille roolipeleille.

Yksin pelattavat pelit, kuten Skyrim tai Kingdom Hearts toimivat hyvin pelikonsoleilla, ja pelikonsolit ovat luultavasti parempi vaihtoehto kuin tietokone niitä pelatessa. Mutta moninpelattavat ja monipuolisemmat roolipelit, kuten World of Warcraft ovat ehdottomasti parempia tietokoneella. Hiiren ja näppäimistön tarjoama monipuolinen ja muunneltava näppäinkokonaisuus mahdollistaa paljon ominaisuuksia ja asioita peliin.

Haastavuus

Tietokoneella pelattavat roolipelit ovat luonteeltaan strategisempia kuin pelikonsoleilla pelattavat roolipelit. Tietokoneroolipeleissä itse seikkailu ja pelaajan ”rooli” ovat suhteellisesti vähäisemmässä asemassa, ja sen sijaan peleissä on paljon erilaisia ominaisuuksia, kuten erilaisia esineitä, aseita, kehitettäviä taitoja ja erityisesti muita pelaajia, joiden kanssa tai joita vastaan voi pelata.

Monipuolisuus

Tietokoneen edut tulevat hyvin esille esimerkiksi World of Warcraftissa. Jo oman pelihahmon voi valita 13 eri rodusta, minkä lisäksi jokainen pelaaja on jommankumman toistensa kanssa kilpailevan Horde- tai Alliance-liiton jäsen. Rotuvalinnan jälkeen valitaan vielä yksi 11 eri luokasta (esim. pappi, warlock, shamaani jne.).

Itse pelimaailmassa on lukuisia eri ammatteja, joissa voi harjoittaa itsensä taitavammaksi, esimerkiksi seppä, kemisti ja insinööri. Pelimaailma on laaja, ja muihin pelaajiin törmää jatkuvasti – sekä vihollisiin että veljiin. Pelissä on lähes loputon määrä esineitä, kuten aseita, suojuksia ja muita käyttötavaroita.

Sovellettavuus

Tietokoneella on helppo käyttää myös muita ohjelmia pelin ohella. Kommunikointiin ja viestintään voi käyttää pelin ulkoista ohjelmaa ja netistä voi etsiä mm. kultakauppiaita, joilta voi ostaa taloudellista apua peliin.

Kaiken tämän hallitsemiseen tietokone on ehdottomasti paras väline. Tietokoneella ovi myös hakea helposti neuvoa erilaisiin questeihin ja dungeoneihin netistä. Tietokoneen monipuolisuus mahdollistaa kokonaisen virtuaalitodellisuuden luomisen, johon voi mennä vierailulle missä ja milloin tahansa, kunhan lähistöltä löytyy tietokone, johon voi asentaa pelin.