Roolipelaamisen ABC

Roolipelaaminen on hauskaa, eikä näitä ohjeita kannata ottaa liian tosissaan. Joka tapauksessa, tässä on muutama ohjenuora alkuun;

 1. Rakasta hahmoasi
  Roolipelaaminen alkaa hahmosi luomisella, ja hahmosi tulee olemaan yhteytesi roolipelin maailman koko pelikokemuksen ajan. Kannattaa valita hahmosi ulkoiset ja käytännölliset ominaisuudet tarkkaan, sillä jos kyllästytkin hahmoosi, myös motivaatio pelissä kärsii. Mutta älä kuitenkaan käy liian vaativaksi, pelihahmosi on kuin oma lapsesi – rakasta sitä kaikista vioista huolimatta.
 2. Tunne ammattiluokkasi
  Kun olet valinnut hahmosi, on aika valita ammatti. Ammatti kannattaa valita vielä huolellisemmin kuin hahmo, sillä ammatti määrää pitkälti koko pelikokemuksesi sisällön – esimerkiksi oletko parantaja, taistelija tai erikoistutko johonkin muuhun rooliin.Kun olet valinnut ammattisi, opi tuntemaan sen salat alusta loppuun. Joitakin ammatteja pidetään parempina kuin toisia, mutta totuus on, että parhaimmat pelaajat pärjäävät millä tahansa ammatilla yhtä hyvin, koska he tuntevat ammattinsa läpikotaisesti.
 3. Eläydy seikkailuun
  Paras osa roolipelaamista on seikkailu toisessa maailmassa. Jotkut keskittyvät roolipeliin kuin maraton-suoritukseen ja kehittävät hahmonsa huipulle hetkessä, aivan niin kuin se olisi merkittävä saavutus. Roolipelien syvin idea on kuitenkin hauskanpito ja hauskuuden voi maksimoida ja optimoida nauttimalla itse matkasta huipulle – ja paras nautinto on hidas nautinto. Kun nautit siitä mitä teet, ovat tulokset myös laadukkaampia.
 4. Ole utelias
  Kaiken edellisen oppimiseksi kannattaa pitää avoin mieli. Roolipelaamisen idea on seikkaileminen ja seikkailun alkulähde on uteliaisuus. Uteliaisuus voi toki toteutua myös lukemalla roolipelin wiki-sivustolta ohjeet questeihin, mutta paras uteliaisuus on itse pelin sisällä. Jos haluat oppia pelin kuin omat taskusi, lukeminen ei riitä.
 5. Hakeudu muiden seuraan
  Oppimista muilta pelaajilta ei voi korvata millään wiki-sivustolla. Kaikkea ei ole kirjoitettu internetin tietokantoihin, ja huippupelaajat tietävät sen. Uusimmat uutiset ovat aina hetken vain pelaajien huulilla, ennekuin ne päätyvät internetin sivustoille.