Lenkkimakkaraa haltijoille

Kaksintaistelua vuoren rinteillä tai armeijan kokoaminen demonin kukistamiseksi? Jos tavallinen maailma käy tylsäksi, RPG-maailmassa voi ajautua lukuisiin seikkailuihin yksin tai ryhmässä ja tutustua samalla uusiin ihmisiin.

Roolipeleistä saa maustetta elämään – niiden kautta voi myös ajautua pelin pelaajien muodostamiin kokoontumisiin ja seuroihin tai joskus saattaa jopa aivan sattumalta tavata ihmisiä, jotka ovat pelanneet tai pelaavat yhä samaa peliä kuin sinä.

Roolipelaaminen harrastuksena

Roolipelit eivät ole enää pitkään aikaan olleet pakenemista tästä maailmasta tai vaihtoehtokulttuuria. Roolipelit ovat osa nykypäivän harrastuksia, ja erittäin jännittävä sellainen. Kukaan ei olisi osannut 80-luvulla ajatella, että omalla kotisohvalla voisi viihdyttää itseään sen kummemmin kuin pasianssin tai tetriksen ääressä. Tavallinen elämä käy nykymaailmassa lähes poikkeuksetta vähän puiseksi, ja onneksi tähän on olemassa lääke.

Jokaisen sisällä on pieni haltijan tai örkin sielu, ja valitettavasti kävelymatka lähikioskille ostamaan paketti lenkkimakkaraa ei välttämättä tyydytä tätä jännityksen tarvetta, joka seikkailijan sisällä kytee.

Valintoja, valintoja

Valittavana on yksinpelejä, moninpelejä sekä ilmaisia että maksullisia pelejä, eikä ole olemassa tekosyytä jättää jännittävää seikkailua välistä. Jotkut pelit vaativat parhaillaan huippuunsa hiottua osaamista ja tietämystä eteenpäin pääsemiseksi. Usein peleissä törmää questeihin, joiden läpi pääseminen voi tuntua täysin mahdottomalta. Pattitilanteessa voi olla hyvä etsiä apua ulkoisilta tahoilta. Yleensä joku muu on jo selvittänyt tämän questin, ja on laittanut ohjeet siitä nettiin.

Kenen haarniska on kiiltävin?

Monissa roolipeleissä on myös mahdollista varustella oma hahmo lukuisilla eri tavoilla. Varusteiden sekä hahmon taitojen valinnassa voi olla hyvä katsoa suuntaa antavaa neuvoa, jotta voi maksimoida oman hahmonsa voimat. Pelaaja pärjää roolipeleissä keskivertoa paremmin vain siksi, että hänellä on huippuunsa viritetyt varusteet, jotka ovat luultavasti olleet myös kovan työn takana.

Parhaat varusteet ja optimaaliset taitopisteet voivat viedä melkein kenet tahansa huipulle, tai ainakin antaa tukea matkalla sinne.